Angajatii nu sunt platiti sa bata, ci sa apere. Sunt situatii in care isi pun propria viata in pericol pentru ca „obiectivul” sa fie in siguranta, iar pentru asta este nevoie de antrenamente peste antrenamente, dar si de o buna cunoastere a psihologiei umane.
Sunt oamenii fara nume care vin sa te apere atunci cand casa iti este calcata de hoti, viata iti este pusa in pericol de talhari sau atunci cand un borfas iti pune un pistol sau un cutit in fata. Sunt cei care sunt priviti de multe ori ca brute fara minte. Sunt cei care in ciuda tuturor prejudecatilor societatii isi fac meseria. Una extrema care de multe ori le pune viata in pericol.
„Poti gasi hoti, la alarme, poti gasi grupuri infractionale, oameni care folosesc arme de foc, arme albe”,
„Noaptea este cel mai periculos, ca atunci se intampla cele mai multe evenimente, cel mai des ies hotii sa fure. Oamenii disperati, oamenii care nu au siguranta zilei de maine, care trebuie sa ofere ceva familiei, sunt foarte disperati si practic sunt dispusi sa faca orice. Poate sa te si omoare ca sa poata sa faca rost de bani”.
Cine crede ca un agent de securitate este doar un sac de muschi fara creier se inseala. Dincolo de aspectul fizic impunator, disciplina este regula de aur a acestei meserii. Disciplina si antrenamentele. Fizicice, psihice, tactice. „Ne antrenam special pentru asta, ne antrenam fizic, tactic si facem simulari pentru toate tipurile de alarma.. La o alarma de panica, prima oara trebuie sa stii cum sa vorbesti, sa dialoghezi. Trebuie sa stii la fiecare alarma cum sa te comporti”.
Doar asa poti privi in ochi omul care te ameninta cu un pistol sau un cutit, desi stii ca in orice clipa, un declic psihic il poate determina sa atace.
Dar frica nu are loc in mintea celor care practica aceasta meserie. Este primul lucru pe care agentii il invata.
Spaima trebuie inlocuita cu determinare, curaj si dedicare. Exact acele calitati care lipsesc celor care sunt gata sa ucida pentru bani.
Serviciul monitorzare si interventie NGGS 24/24 – Tel. 0756500679